Let op! Wij zijn een ophaaldienst en rekenen geld voor het ophaal van grofvuil - Wij zijn niet van gemeente Amsterdam

Office Address

  • 121 King Street, Australia
  • example@gmail.com

Pinterest

Social List

Grofvuil Amsterdam Zuid

Het beleidsteam afvalpunt grofvuil Amsterdam Zuid heeft het liefst dat u als bewoner uw grofvuil zelf naar een van de zes afvalpunten brengt. Het kan natuurlijk zijn dat u zelf niet in staat bent om uw grofvuil weg te brengen. Het is dan ook mogelijk om een afspraak te maken met stadsdeel Amsterdam Zuid. De gemeente Amsterdam komt het grofvuil dan bij u thuis ophalen. U hoeft uw grofvuil, waar in Amsterdam Zuid u ook woont, alleen maar aan de straat te zetten op de afgesproken dag en voor een bepaald tijdstip.

Wat is grofvuil?

U moet er wel rekening mee houden dat niet alles grofvuil is. In principe hanteert stadsdeel Amsterdam Zuid de definitie dat grofvuil afval is dat niet in een vuilniszak of speciale vuilnisbak past. Dit begrip is natuurlijk iets te ruim. Elektrische apparaten, chemische stoffen en afval met asbest zijn geen grofvuil. Zit er bij uw grofvuil asbest, of heeft u chemische stoffen die u kwijt wilt, dan zult u met uw grofvuil toch echt naar een speciaal afvalpunt in Amsterdam Zuid moeten komen. De gemeente Amsterdam komt het dan niet bij u ophalen.

Elektrische apparaten

Let even op: elektrische apparaten die kapot zijn of waar u vanaf wilt, kunt u vaak bij de winkel waar u het gekocht heeft aanbieden. U heeft al betaald voor de verwerkingskosten. Elke winkel in Zuid zou uw kapotte elektrische apparaat aan moeten nemen. Anders kunt u het ook nog altijd, indien het apparaat het nog doet, naar een kringloopwinkel in Amsterdam Zuid brengen. Die zijn er genoeg.

Inzet van iedereen

Het belangrijkste is dat er in Amsterdam Zuid goed omgaan wordt met het grofvuil en andere soorten afval. Zeker als u bijvoorbeeld aan het verbouwen bent en elke dag veel grofvuil heeft. Dat betekent dat u als inwoner van Zuid gevraagd wordt om uw grofvuil niet zomaar aan de straat te zetten. Breng het zelf weg naar een speciaal afvalpunt, of zet uw grofvuil alleen maar aan de straat als u daarvoor een afspraak heeft gemaakt. Als iedereen de regels aan de laars lapt, dan zal het heel snel een zooitje worden in Amsterdam Zuid, en dat wil de gemeente Amsterdam natuurlijk niet. En u toch ook niet?