Let op! Wij zijn een ophaaldienst en rekenen geld voor het ophaal van grofvuil - Wij zijn niet van gemeente Amsterdam

Office Address

  • 121 King Street, Australia
  • example@gmail.com

Pinterest

Social List

Grofvuil Amsterdam Oost

Het stond bovenaan het bord bij de ingang geschreven: grofvuil Amsterdam Oost. Druk was het echter niet bij het afvalpunt. Stadsdeel Oost is een prachtig deel van Amsterdam, de inwoners willen helaas nog wel eens hun grofvuil zo maar aan de straat zetten. Het is niet alleen in Amsterdam Oost waar dit gebeurt, maar ook in de rest van de stad. Toch blijkt het probleem in Oost iets groter te zijn dan in andere delen van Amsterdam. De gemeente Amsterdam wil dit probleem met grofvuil zo goed mogelijk aanpakken. Daarom is er voor de inwoners van Amsterdam Oost een speciale oplossing voor het ophalen van grofvuil bedacht.

grofvuil-amsterdam-oost

Speciale ophaaldag

Elke wijk in stadsdeel Oost heeft een speciale ophaaldag voor grofvuil. De gemeente Amsterdam komt op die dag het grofvuil dat buiten aan de straat staat ophalen. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken met de gemeente Amsterdam. Het grofvuil op een fatsoenlijke manier op het juiste tijdstip aan de straat zetten is voldoende. Het is de bedoeling dat uw grofvuil voor half acht buiten staat, omdat de medewerkers van de gemeente Amsterdam al vroeg aan de slag gaan.

Geen misbruik

Stadsdeel Oost onderscheidt zich hiermee van de meeste andere delen van Amsterdam, waarbij de inwoners eerst een afspraak moeten maken om het grofvuil op te komen laten halen. Zorg er wel voor dat u als inwoner van Oost geen misbruik maakt van de situatie. Bied uw grofvuil netjes aan (losse delen gebundeld) en bied alleen afval aan dat ook echt grofvuil is. Voor bijvoorbeeld asbest of chemische stoffen moet u toch echt zelf naar een afvalpunt. Dat mag u niet zomaar aan de straat zetten.

Verschillende punten

Er zijn in Oost verschillende punten waar u dat afval aan kunt bieden. U kunt daar natuurlijk ook gewoon terecht voor uw normale grofvuil, als nu niet kan wachten op een speciale ophaaldag. Het grofvuil afleveren is bij deze punten gratis, voor de eerder genoemde andere soorten afval moet u waarschijnlijk wel een vergoeding betalen. Dat verschilt echter per type afval en hoeveelheid.

Kringloopwinkels

Kortom: u heeft als inwoner van Amsterdam Oost niks te klagen als het gaat om het kwijtraken van uw grofvuil. En als u even niet weet waar u ermee heen moet: in Amsterdam, en ook in Oost, zijn voldoende kringloopwinkels waar u uw oude meubels kwijt kunt. Vaak komen ook die winkels gewoon bij u aan de deur uw spullen ophalen.