Let op! Wij zijn een ophaaldienst en rekenen geld voor het ophaal van grofvuil - Wij zijn niet van gemeente Amsterdam

Office Address

  • 121 King Street, Australia
  • example@gmail.com

Pinterest

Social List

Grofvuil Amsterdam Noord

Zoek maar eens in je zoekmachine op grofvuil Amsterdam Noord. Je constateert meteen dat Amsterdam Noord een gebied is van industrie, bedrijven en woningen, die allemaal hun grofvuil kwijt moeten. Net als in de rest van Amsterdam zijn er in stadsdeel Noord verschillende regels voor het omgaan met grofvuil. Daarvoor is het van belang om eerst de definitie van grofvuil vast te stellen.

Definitie

In Noord hanteert de gemeente Amsterdam de volgende definitie van grofvuil: grofvuil is afval dat niet door de opening van vuilnisbakken heengaat, of in vuilniszakken past of daar te zwaar voor is. Een duidelijke definitie die misschien toch wel wat overbodig is. Iedereen weet toch wel wat grofvuil is, en wat niet?

Ophalen of brengen

Als je in Amsterdam stadsdeel Noord als bedrijf of particulier van je grofvuil af moet, dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Als je zelf in staat bent om je grofvuil te vervoeren, dan kun je het naar een speciaal afvalpunt in Amsterdam Noord brengen. Ben je daar niet toe in staat, dan kun je gemeente Amsterdam, en dan specifiek stadsdeel Noord, bellen om een afspraak te maken voor een afhaalmoment voor jouw grofvuil. Grofvuil wordt in Amsterdam Noord twee keer per week opgehaald. Zoals gezegd: dat doet de ophaaldienst grofvuil Amsterdam Noord alleen op afspraak.

Industrie

In Amsterdam Noord zit relatief meer industrie dan in de rest van Amsterdam. Deze industriële bedrijven hebben natuurlijk een veel grotere afvalberg (en veel meer grofvuil) dan particulieren. In principe haalt de gemeente Amsterdam in Noord bij iedereen grofvuil op. De gemeente doet echter wel een beroep op de zelfredzaamheid van deze bedrijven. Als een bedrijf in Noord zelf in staat is om het afval naar een afvalpunt te brengen, of in staat is om het grofvuil zelf verwerken, dan zal de gemeente Amsterdam het grofvuil niet op komen halen.

Schone uitstraling

De hierboven besproken manier van werken met betrekking tot grofvuil werkt goed in Amsterdam Noord. Ondanks het feit dat het stadsdeel zowel industrie als woningen herbergt, heeft het een schone uitstraling en zie je weinig bergen met puin of andere soorten afval op straat of bij bedrijven liggen. De gemeente Amsterdam, en dan met name stadsdeel Noord, hoopt dan ook dat deze lijn wordt vastgehouden. Want met een schoon stadsdeel is iedereen blij toch?

Chat openen
Whatsapp uw grofvuil