Grofvuil Amsterdam West

Er gaat wat veranderen op het gebied van grofvuil Amsterdam West in het beleidsplan van de gemeente. Waren er eerder nog op twee momenten in de week ophaalmomenten voor grofvuil in West, nu is dat er nog maar een. Per wijk in dit stadsdeel van Amsterdam verschilt het op welke dag dit grofvuil Amsterdam West wordt opgehaald.

Afspraak maken of wegbrengen
Het is daarbij wel van belang dat je een afspraak maakt om jouw grofvuil op te laten halen op deze dag. Dat kan door een belletje te plegen met de gemeente Amsterdam, en dan stadsdeelkantoor West. Je kunt dan op de dag dat het grofvuil bij jou in Amsterdam opgehaald wordt, het grofvuil bij jou voor het huis op de stoep zetten.  Heb je geen behoefte om te wachten met het kwijtraken van je grofvuil, dan kun je natuurlijk je grofvuil ook zelf wegbrengen. Daar zijn in Amsterdam West verschillende punten voor. Je moet daar wel betalen voor je grofvuil. De kosten hiervan vallen echter reuze mee.

Minder opgeruimd
Omdat er in Amsterdam stadsdeel West wat verandert op het gebied van grofvuil, zou het kunnen gebeuren dat de straten in West in een korte periode wat minder goed opgeruimd kunnen lijken. Het zou natuurlijk zo maar kunnen dat meerdere mensen in West het grofvuil op de verkeerde datum aan de straat zetten.  De mensen in Amsterdam stadsdeel West wordt gevraagd begrip voor deze situatie te hebben. Als het goed is, is na een korte periode van wennen iedereen gewend aan de nieuwe ophaalmomenten van grofvuil in West. Eerder heeft de gemeente Amsterdam al in andere delen van de stad deze wijzigingen doorgevoerd. Daar hebben de inwoners de nieuwe situatie snel door. De beleidsbepalers van Amsterdam West gaan er vanuit dat het ook in dit stadsdeel geen problemen op zal leveren.

Vuilniszakken
Heb je slechts kleine hoeveelheden grofvuil, dan kun je ook altijd nog proberen om dit in een reguliere vuilniszak te stoppen. Natuurlijk moet deze zak wel dicht kunnen en niet te zwaar zijn. Bij een verbouwing zul je hier niet mee uit de voeten kunnen. Dan zul je toch echt gebruik moeten maken van de ophaaldienst voor grofvuil. En, knoop het in de oren, dat kan in Amsterdam stadsdeel West nog maar op één moment in de week.